Categories
Sanatate Stiri

Cine nu ar trebui sa-si faca o micropigmentare a sprancenelor?

Micropigmentarea sprancenelor nu este indicata pentru toata lumea. Insa, atat timp cat esti sanatoasa, in general, si nu ai boli ale pielii sau infectii in zona tratata, nu ar trebui sa fie probleme decat daca exista cateva motive medicale.

Celor care sunt insarcinate sau hranesc la san li se recomanda sa amane tratamentul de micropigmentare a sprancenelor. Diabeticii dependenti de insulina si cei care sufera de anumite conditii ale inimii nu pot avea parte de un astfel de tratament. Va rugam sa va informati esteticiana de orice conditie medicala suferiti, iar daca aveti dubii, cautati sfatul medicului.

Cine poate sa faca micropigmentarea sprancenelor?

Aceasta nu este recunoscuta ca o procedura medicala, astfel incat poate fi efectuata de catre cineva care nu are un background medical. Totusi, in ultimii ani, casele de asigurari au devenit din ce in ce mai stricte, astfel incat multe refuza sa asigure acei practicanti care nu au macar o calificare in domeniul frumusetii.

Unele dintre aceste proceduri sunt mai avansate decat altele. Conditii care necesita camuflarea cicatricilor sau repigmentarea aureolei necesita un tehnician experimentat, fiind mai complicate.

Asadar, ar trebui sa va alegeti esteticianul de micropigmentare a sprancenelor luand in considerare experienta acestuia, portofoliul si pregatirea. O intrebare pe care trebuie sa v-o puneti este daca esteticianul are experienta in tipul de tratament pe care il doriti.

Iata cateva intrebari pe care ar trebui sa le puneti esteticienei inainte de aincepe tratamentul:

– De cat timp practica meseria?

– Cate tratamente a efectuat?

– Ofera ultimele tratamente din domeniu?

– Ofera proceduri avansate?

– Este specializata doar in micropigmentarea sprancenelor?

– Participa la seminarii, conventii sau cursuri pentru a isi improspati cunostintele?

– Are recomandari?

– Se muleaza pe toate cerintele din punctul de vedere al sigurantei si sanatatii?

– Echipamentele sunt in stare de perfecta functionare?

– Cereti sa vedeti poze de „inainte” si „dupa” ale lucrarilor pe care le-a mai facut.

O buna relatie intre dumneavoastra si esteticiana este necesara pentru a se obtine cele mai bune rezultate de micropigmentare a sprancenelor.

Concluzie in ceea ce priveste micropigmentarea sprancenelor

Tratamentele de micropigmentare pot varia de la foarte subtile si pana la un look dramatic, depinzand de ceea ce isi doreste clientul. O regula generala este ca, cu cat mai dramatic este machiajul semipermanent, cu atat el va dura mai mult. Tehnicile avansate de micropigmentare a sprancenelor includ arta si abilitatea de a replica firul de par adevarat. Micropigmentarea se poate face si in cazul liniei ochilor, a buzelor sau a sfarcurilor.

Costul procedurii nu ar trebui sa fie cel mai important aspect atunci cand consultati un potential tehnician. Mai importante sunt pregatirea si abilitatile acestuia, cat si increderea dumneavoastra in aceste caracteristici ale lui. Deopotriva, este important si motivul pentru care va doriti tratamentul, cel mai indicat este sa fiti foarte sigur/a ca asta e ceea ce vreti. Va fi nevoie de minim doua sedinte pentru ca micropigmentarea sprancenelor sa fie facuta corect, iar rezultatele sa fie unele dintre cele mai bune.